Sistem za vodenu maglu visokog pritiska protiv sistema niskog pritiska

Kako prepoznati razliku izmedju profesionalnih i "profesionalnih" sistema na tržištu. Kako prepoznati razliku izmedju sistema visokog i niskog pritiska?

Pred klijenta i potrošača stavljaju se razni sistemi za hladjenje vodenom maglom i od njega se očekuje izbor. Iako nekad tehnički ne može da pronađe razliku izmedju sistema, ostaje mu da veruje u ono što prodavac nudi.

Ovim blogom želimo da pomognemo kupcu da napravi pravilan izbor.

Visoki pritisak protiv niskog pritiska 

Kako bi imali predstavu šta znači jedinica za merenje pritiska "bar" koja se toliko spominje objasnićemo je tako što ćemo Vam reći da je standardni pritisak u svim domaćinstvima oko 3 bara. 

Visoki pritisak na sistemima za vodenu maglu je pritisak iznad 60 bara. Da, to je 20 puta jače od pritiska iz česme. Sa druge strane, sistemi od 10 ili 20 bara ( i ispod toga) smatraju se sistemima niskog pritiska i oni su samo nešto jači od pritiska vode iz česme. Kada se taj pritisak stavi na dizne (prskalice/mlaznice) razlika je ogromna. 

Sistemi pritiska vode 70-100 bara prave fine, sitne, skoro neprimetne čestice vodene pare veličine 3-8 mikrona ( 1 mikron je 1000 puta manji od vlasi ljudske kose) i kao takve vazduh ih odmah apsorbuje , pretvori u paru i one nestanu a za sobom ostave ohlađen vazduh. Sistemi niskog pritiska ne mogu da naprave tako sitne čestice jer voda ide pod mnogo manjim pritiskom kroz dizne i tada dobijate krupne kapljice koje vazduh ne može da apsorbuje jer vazduhu treba dugo vremena da ih pretvori u paru. Dovoljno dugo vremena da one padnu na Vas i naprave vlažno i mokro okruženje.

Sistemi viskog pritiska zahtevaju snažne i otporne dizne od nerđajućeg čelika jer samo takve mogu da izdrže silu koju pravi pritisak. Sistemi niskog pritiska rade na plastične dizne jer nema potrebe za nečim boljim.

Imajte ove činjenice na umu kada budete birali svoj sistem za hladjenje vodenom maglom.


Tags: vodena magla, hladjenje terase, vodeno hladjenje bašte, vodeno hladjenje terase, ventialtori na vodu, ventilatori sa raspršivačem, dizne za vodenu maglu, prskalice za vodenu paru, prskalice za vodenu maglu, hladjenje letnje bašte, hladjenje vodenom maglom, prskalice, dizne, hladjenje, cena, letnja bašta, hladjenje terase, terasa, prskalice za bastu, baštu, hladjenje basta, ventilatori na vodu

Povezane vesti

HLADJENJE VODENOM MAGLOM

Sistem za vodenu maglu visokog pritiska protiv sistema niskog pritiska

TE cooling sistemi za vodenu maglu imaju sistem protiv kapljanja dizni

PAMETNO HLADJENJE TERASE

MINI SISTEMI ZA VODENO HLADJENJE LETNJE BAŠTE I TERASE

VENTILATORI NA VODU

DIZNE, PRSKALICE ILI MLAZNICE ZA VODENU MAGLU

PRSKALICE ZA LETNJE BAŠTE KAFIĆA I TERASE

HLADJENJE OTVORENIH PROSTORA CENA

VENTILATORI SA VODENOM MAGLOM - TE COOLING

Prohromski sistem za hlađenje vodenom maglom

ZABLUDA ZVANA "KERAMIČKE DIZNE"

NAJJEFTINIJI SISTEM VENTILATORA I VODENE MAGLE

TE COOLING SISTEM JE INVESTICIJA

EVAPORATIVNO HLAĐENJE U INDUSTRIJI