ZABLUDA ZVANA "KERAMIČKE DIZNE"

Priča o priči "Keramičke dizne"

Ukratko, ukoliko TE cooling to ne nudi postoje samo dva razloga: ili nije kvalitetno ili je apsolutno bespotrebno.

TE cooling & heating d.o.o. se već 10 godina profesionalno bavi sistemima za hlađenje letnjih bašti i sistemima za primenu u industriji. Nudimo samo najbolje i najkvalitetnije proizvode koji se mogu naći na tržištu isključivo od evropskih proizvođača.

Ako je nešto dobro i kvalitetno onda to nudi TE cooling a priča o keramičkim diznama je samo dovođenje u zabludu kupca koji već ima dovoljno problema oko izbora kvalitetnih proizvoda na srpskom tržištu da mu još jedna zabluda uopšte nije potrebna.

KERAMIČKE DIZNE NE POSTOJE, bar ne u obliku u kome se to kupcima prikazuje.

"Keramička dizna" je dizna napravljena od niklovanog mesinga, proizvedena na Tajvanu ili u Kini i jedino što je na toj dizni keramičko je , takozvani, orifis, odnosno mali delić na vrhu dizne koji na sebi ima rupicu kroz koju prolazi voda pod visokim pritiskom. Taj deo , iako je keramički, je itekako podložan stvaranju i nagomilavanju kamenca kao i svaki drugi materijal. Dokaz: Da se kamenac ne lepi na keramiku, apsolutno svaki grejač bilo kog uređaja bi bio napravljen od keramike. Na bojleru prvo. Dakle, žao nam je, kamenac se lepi i na keramiku.

Kako bi potpuno razjasnili ovu dilemu, nudimo objašnjenje problema - naime, kamenac se lepi na stajaću vodu. Dakle, ukoliko voda negde stoji ili se zadržava i pored toga na tom mestu se emituje povišena temperatura, voda isprava i za sobom ostavlja svoj hemijski sastav koji čine čvrste materije i jedna od njih je kamenac. 

E sad, ukoliko bi imali sistem protiv kapljanja dizni kao što ima TE cooling u svojim pumpama, onda bi taj sistem praznio vodu iz dizni i komplet cevovoda, voda se ne bi zadržavala nigde i samim tim ne bi mogla da isparava pa ni da za sobom ostavlja kamenac.

Zato, ukoliko se odlučite za naše pumpe u velikoj meri ćete sprečiti pojavu kamenca na diznama.

S obzirom da opstajemo već 10 godina na tržištu to znači i da smo iskreni i zato iskreno govorimo i o ovoj temi. Jedina potpuna zaštita od kamenca je omekšivač za vodu ili reverzna osmoza ili sezonsko čišćenje dizni ( sirće, sredstvo protiv kamenca)

Ono što je bitno za kupca je da ima kvalitetnu prohromsku diznu!

Ukoliko je dizna izrađena od prohroma, neće rđati i kada je očistite 100 puta i to bilo kojim sredstvom. Probajte da to uradite "keramičkoj dizni" napravljenoj od niklovanog mesinga... Promeniće boju posle prvog čišćenja, a posle 10-og ćete moći da je bacite. Znamo šta pričamo, imali smo i mi u ponudi dizne od mesinga i nikl mesinga i uvideli smo mane koje smo ispravili našim specijalnim diznama od nerđajućeg čelika najvišeg kvaliteta.

Zato vodite računa šta kupujete i radite isključivo sa profesionalcima. U suprotnom može se lako desiti da Vam se investicija posle samo kratkog vremena udvostruči.

Iskreno, Vaš TE cooling tim.


Tags: keramičke dizne, vrhunski kvalitet, prskalice za letnje bašte, dizne, vodena magla, prskalice za kafiće, hladjenje letnje bašte, ventialtori na vodu, hlađenje terasa

Povezane vesti

HLADJENJE VODENOM MAGLOM

Sistem za vodenu maglu visokog pritiska protiv sistema niskog pritiska

TE cooling sistemi za vodenu maglu imaju sistem protiv kapljanja dizni

PAMETNO HLADJENJE TERASE

MINI SISTEMI ZA VODENO HLADJENJE LETNJE BAŠTE I TERASE

VENTILATORI NA VODU

DIZNE, PRSKALICE ILI MLAZNICE ZA VODENU MAGLU

PRSKALICE ZA LETNJE BAŠTE KAFIĆA I TERASE

HLADJENJE OTVORENIH PROSTORA CENA

VENTILATORI SA VODENOM MAGLOM - TE COOLING

Prohromski sistem za hlađenje vodenom maglom

ZABLUDA ZVANA "KERAMIČKE DIZNE"

NAJJEFTINIJI SISTEM VENTILATORA I VODENE MAGLE

TE COOLING SISTEM JE INVESTICIJA

EVAPORATIVNO HLAĐENJE U INDUSTRIJI