TE cooling sistemi stvaraju koncentraciju ultra malih kapljica vode veličine 5 mikrona ( što je tanje od ljudske vlasi kose) čime ima sposobnost da suzbija isto tako sitne čestice prašine iz vazduha. Te sitne čestice momentalno skupljaju čestice prašine stvarajući vodeni omotač oko njih i time povećavaju težinu čestica prašine u vazduhu zbog čega one padaju na zemlju ostavljajući vazduh iza sebe čistim.

Mist TE cooling sistemi pomažu pri efikasnom otklanjanju čestica prašine,koje čovek udiše,veličine od 0,1-1000 mikrona. Čestice prašine pod najfinijom vodenom maglom iz naših sistema imaju jako malo prostora da pobegnu!

Zahvaljujući njegovoj modularnoj strukturi, TE cooling sistemi omogućavaju veoma laku instalaciju za razliku od drugih sistema za suzbijanje prašine koji zahtevaju rekonstrukcije i nadogradnje objekata uz stalne visoke troškove i bez imalo fleksibilnosti!

TE cooling sistemi mogu da se instaliraju u prostorima gde se vrši farbanje različitih materijala,rudnicima,kamenolomima,prostorima gde je velika cirkulacija kamiona, na mestima istovara robe koja diže prašinu,čeličanama, fabrikama cementa, mestima za istovar ruda,stena, u skladištima uglja, postrojenja za reciklažu i preradu.
Jedinice će biti postavljene blizu mesta koja prouzrokuju podizanje čestica prašine u vazduh. Tamo gde je koncentracija najveća.


PREDNOSTI

  • TE cooling sistemi su modularni i stoga se montaža njihovih delova može prilagođavati svakoj pojedinačnoj situaciji, u zavisnosti od mesta emisije prašine,tipologije mašina,kvaliteta i kvantiteta prašine koju proizvodi. Lakoća i mala veličina dizni i cevi omogućava laku-za-upotrebu montažu blizu mesta koja se tretiraju.
  • Montaža je veoma laka i ne zahteva ni specijalno planiranje projekta ni dozvole. Dok sama montaža sistema ne zahteva zaustavljanje rada fabrike ili objekta u koji se instalira.
  • Rad sistema je kompletno automatski i ne zahteva nečiju posebnu pažnju.
  • Zbog njihovog specijalnog dizajna,dizne se mogu u potpunosti i lako očistiti.
  • Održavanje je minimalno i komponente jedinice nisu podložne habanju.
  • Moguće je tretirati i dvorišta i skladišta.
  • Sve što sistem emituje je voda.
  • Količina vode koja se koristi je veoma mala i zanemarljiva a vlažnost materijala posle tretiranja je nula!
Spuštanje i kontrola prašine

Drvna industrija Spačva Hrvatska

Saba Belča kamenolom Preševo

Reference

Pneumax 1982 d.o.o.

Valjevo, Srbija

Gebi d.o.o.

Čantavir , Srbija - Fabrika stočne hrane

Preporučeni proizvodi

Top za vodenu maglu Rino

Rino Fog Maker

Pročitaj više