Predstavljamo Vam posebnu vrstu lampi za grejanje otvorenih i zatvorenih prostora. Lampa koja zrači luksuzom i elegancijom i koja privlači pogled svakog prolaznika. Vrhunski kvalitet dizajniran i proizveden u Evropi. Grejanje velike površine uz malu potrošnju električne energije, minimalno održavanje i 0 (nula) emisije CO2. Savršena za Vašu baštu, terasu, hotel ili restoran.


Samostojeća verzija dolazi u standardnoj crnoj ili beloj boji a u ponudi su sve RAL boje. Izuzetno robustna lampa a opet neverovatno elegantna. Samostojeća verzija ima stalak koji je opterećen dovoljnom težinom da može da podnese i vetrovite predele. 


Šta su to daleki infracrveni zraci?

Ovi zraci su odgovorni za toplotu koju proizvodi TE DOME grejač.

Far infrared rays (FIR)- Daleki infracrveni zraci su nevidljivi spektar sunčeve svetlosti koje je otkrio naučnik po imenu Sir Villiam Herschel 1800-te godine. Njegovo istraživanje dovelo je do otkrića da nisu poznati samo vidljivi zraci – crveni, narandžasti, žuti, zeleni, plavi, gama i ultraljubičasti nego i pre toga nepoznati zraci nazvani infracrveni. FIR zraci su prisutni u spektru između vidljive svetlosti i mikrotalasa. Ovaj nevidljivi pojas svetlosti daje osećaj toplote.

Približno 80% solarne energije čine FIR a 60% tih zraka je veličine između 10-20 mikrona. Ljudsko telo generiše FIR veličine 8-14 mikrona. Kada su naša tela zagrejana od strane FIR zraka, nivo aktivnosti naših atoma se se povećava i tolota se može generisati. Albert Szent-Gyorgi , dobitnik Nobelove nagrade i pronalazač vitamina C je verovao da sva energija Sunca ima duboke efekte na nas. Nejgovo istraživanje je pokazalo da svetlost bukvalno može da promeni osnovne biološke funkcije tela.

Kako daleki infracrveni zraci funkcionišu?

Infracrvena termalna terapija podstiče ćelijski metabolizam koji povećava regenerativnu sposobnost tela i pomaže u obnavljanju pravilne funkcije nervnog sistema. FIR veoma lako apsorbuje ljudsko telo i pomaže u svim aspektima telesnog rasta i razvoja. Telo ima svoj mehanizam za proizvodnju FIR-a koji stimuliše lečenje i celularnu popravku. Kada je telo izloženo FIR-u, naši procesi lečenja se stimulišu, a odgovori našeg tela na popravku su aktivirani sa funkcijom vraćanja i detoksifikacijom. Far Infracrvena termička obrada detoksifikuje telo teških metala, pesticida i drugih toksina. Zbog današnjih visokih nivoa stresa i toksičnosti prirodna sposobnost lečenja je često kompromitovana. Neki od nas su dostigli kritički stres i / ili toksične nivoe i nemamo energiju za detoksifikaciju ili popravku naših tela. Unutrašnja proizvodnja Far Infrared energije koja se obično javlja u našim tkivima i koja je povezana sa različitim odgovorima o isceljenju će odgovoriti na povećanje koje daje Far Infrared Rays. Far Infracrveni zraci biće selektivno apsorbovana onim tkivima koji bi trebali povećati njihovu izlaznost. Dakle, za uspešno lečenje i detoksikaciju često je potrebno povećanje Far Infrared energije kako bi se maksimizirale isceliteljske reakcije. Termalna energija će se povećati, tkiva će postati aktivnija i tempo metabolizma će se povećati. Skoro je poput ponovnog punjenja baterije tela.

FIR pomaže u uklanjanju tela hemikalija i zagađujućih materija, podmlađuje ćelije, tkiva i organe tela, čime se olakšava povratak na zdravlje. Zdravstveni i medicinski stručnjaci u Japanu (a još nedavno u Kanadi) koriste daleke infracrvene termalne sisteme za rehabilitaciju i lečenje mnoštva bolesti u poslednjih 14 godina. Prednosti daljinske infracrvene termalne terapije:

- Detoksifikovanje

- Anti-inflamatorna

- Stimuliše cirkulaciju

- Povećava imunološku funkciju

- Ublažavanje bola

- Relaksacija