Kao što i sama reč kaže, ovi sistemi za hladjenje su mobilni, odnosno, pokretni. Njihova primena je u lokalima gde ne postoji mogućnost instalacije fiksnog sistema ili sistema sa fiksnim ventilatorima. Najčešće se radi o lokalima u pešačkim zonama ili lokalima čija je bašta daleko od samog lokala iz kojeg bi se mogla dovesti voda potrebna za hladjenje.

Njihovo postavljanje je veoma jednostavno - proizvod ima na sebi točkiće koji Vam omogućavaju da mobilni ventilator izgurate iz lokala ili magacina, napunite ga čistom vodom i uključite u struju.

Podešavanja rada su na vremenski relej, odnosno, tajmer na sekunde čime se omogućuje duži autonomni rad i prijatnije održavanje hlađenja u ambijentu.
Uređaji su potpuno autonomni i opremljeni su pumpom visokog pritiska, filtracijom, tajmerom na sekunde, zaštitama od nestanka vode (od rada na suvo), zaštitama od strujnih udara ili pada napona.

Govorimo o vrhunskim uređajima za hladjenje vodenom maglom od najboljeg svetskog proizvođača Idrobase (Italija) koji imaju garanciju 2 godine.