TE cooling & heating d.o.o. je firma za distribuciju, proizvodnju,izvođenje radova i servis sistema za evaporativno hladjenje - vodena magla.

Primena sistema je u industriji,baštama restorana i kafića,farmi životinja,pijaca,hala, plastenika i staklenika...

Evaporativni sistemi vodene magle koje projektujemo, kreiramo po meri, prodajemo,izvodimo radove i održavamo su isključivo vrhunski sistemi sa najkvalitetnijom opremom,pumpama i diznama isključivo od nerđajućeg čelika.

U poslu koji radimo,svaki projekat radi se sa posebnom pažnjom kako bi se ostvario naš osnovni cilj a to je zadovoljan klijent , a njih zaista ima mnogo.

istorija

TE cooling & heating je firma nastala iz veoma uspešnog porodičnog preduzeća Telekomelektro d.o.o. osnovanog davne 1992. godine. 

2008. godine osniva se poseban ogranak u okviru preduzeća pod nazivom „TE cooling“. Ogranak je imao za svrhu distribuciju pumpi i sistema koji rade na visoki pritisak u cilju rashladjivanja otvorenih i zatvorenih prostora i održavanja vlažnosti vazduha u takvim prostorima.


TE cooling je prva firma koja je počela da radi sisteme hladjenja vodenom maglom i danas je lider u svojoj oblasti na tržištu Srbije i regiona. 

Počeli smo diskretno osluškujući tržište ugostiteljstva,koje nam je bilo prva ciljna grupa i koje je u početku bilo dosta rezervisano za ovakav tip hladjenja. Nakon nekoliko ekskluzivnih ugostiteljskih lokala na najboljim lokacijama u Novom Sadu i Beogradu ovaj vid hladjenja ugostiteljskih objekata vodenom maglom nije više bio tajna. 

2012. godine osniva se posebno preduzeće TE cooling & heating d.o.o. i otvaraju se i nova tržišta hladjenja farmi životinja, pre svega pilića (brojlera) , tržišta održavanja vlažnosti vazduha plastenika i staklenika a jedan od najvećih projekata koji smo u to vreme izveli bio je projekat Beogradskih pijaca gde smo projektovali i izvodili radove na rashladjivanju i orošavanju 3 najveće pijace u Beogradu, svaka površine oko 4000m2.

2013. godine otvara se tržište predhlađenja čilera i roof topova a najveći projekat te godine je Galenika a.d. Iste godine postajemo i distributeri jedne od najvećih svetskih kompanija Idrobase iz Italije.

2014. godine počinjemo sa radovima na hladjenju i održavanju vlažnosti vazduha vodenom maglom na ozbiljnim industrijskim objektima, hotelima,sportskim centrima, rasadnicima ,učestvujemo u reklamnim kampanjama. Postajemo i pouzdan partner Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu sa kojima radimo projekat oživljavanja biljaka u plastenicima. Na njihovoj lokaciji urađen je jedan od najsavremenijih i potpuno automatizovani sistem za održavanje vlažnosti vazduha prečišćenom destilovanom vodom.

2015. godine izlazimo na potpuno novo tržište - Katar. Najbogatija zemlja na svetu itekako ima zahteva za sistemima za rashladjivanje vodenom maglom s obzirom da imaju 365 letnjih dana u godini. Uradjen je ogroman projekat rashladjivanja specijalnog kaveza za ptice površine 6.500 m2. TE cooling je bio i izvođač radova na ovom projektu.

Takodje, 2015. godina potvrdjuje godinu velikih i novih projekata pošto je uradjeno i projektovanje i izvodjenje radova na Skladištu gasa Banatski Dvor koji posluje u okviru preduzeća Srbijagas. Urađen je proračun, projekat i izvođenje radova na predhlađenju velikih spoljnih jedinica izmenjivača toplote. Proračun je radjen sa Mašinskim fakultetom u Beogradu, odeljenjem za termotehniku.
S obzirom na klimatske promene i sve toplija i toplija leta, predhladjenje hladnjaka kondenzatora, klima uredjaja i čilera predstavlja granu koja će se sigurno u budućnosti razvijati... 


2016. godine TE cooling & heating d.o.o. postavlja lestvicu najviše do sada i radi najveći projekat od svog osnivanja - NIS GAZPROM NEFT - Rafinerija nafte Pančevo. Urađeno je predhladjenje hladnjaka vodenom maglom na 3 postrojenja i 37 ventilatora hladnjaka. Rezultati su neverovatni - nema ispadanja iz rada hladnjaka i kapacitet proizvodnje povećan za 30%. 

2017. godine otvaraju se tržišta hladjenja vodenom maglom za farme svinja i izvodimo ogroman projekat na hladjenju 25 farmi poljoprivrednog gazdinsva Doža Đerđ iz Bačke topole. Otvara se tržište održavanja vlažnosti voća i povrća pa tako radimo velike supermarkete Idea i Merkator u Beogradu.

2018. godina je godina u kojoj očekujemo najveći projekat do sada - predhladjenje čilera i roof topova vodenom maglom  na Ada mall-u koji se otvara u Beogradu. I još mnogo toga lepog nas očekuje u ovoj godini...